Familjeträffar

2022 Familjevistelse på Ågrenska

Tyvärr har familjeträffen på Ågrenska blivit inställd!

2018 års familjeträff

Träffen 2018 hölls på det vackra Visingsö där vädret var underbart nästan hela tiden. Förutom alla goda samtal fick vi oss alla ett gott skratt till Eric Löwenthals ståupp-rutin om sin funktionsnedsatta son och sina många samtal med Försäkringskassan. En bra blandning av humor och allvar där många kände igen sig. Mer kan du läsa i vårt referat.

2017 års familjeträff

2017 års träff hölls i Alcudia på Mallorca. I början av September 2017 bar det av till varmare breddgrader. Vädret var underbart härligt, stranden var nära och alla barn älskade poolerna. Denna träff gav upphov till mycket glädje och många bra diskussioner över en matbit i någon av de närliggande restaurangerna. Mer om träffen kan man läsa i referatet.

2016 års familjeträff

2016 års träff hölls på Vadstena Folkhögskola, vackert belägen bredvid Vättern. Det bjöds på föreläsningar om lågaffektivt bemötande – konsten att möta människor med autism samt tankar kring hur det är att bli äldre tillsammans med sina barn med speciella behov. Vadstena bjöd på underbart väder och spännande händelser på stan och vi fick möjlighet att hälsa ännu en familj välkomna till vår förening. Läs mer om träffen i referatet.

2015 års familjeträff

2015 års träff hölls på Tollare Folkhögskola som ligger i Saltsjö-Boo i Stockholm. Det bjöds på flera intressanta föresläsningar (bl.a. en rejäl genomgång av genetiken och forskningsläget). Då det var jubileum i föreningen var det lite extra festligt med bl.a. hoppborg och flipperspel samt en uppskattad båtresa till Djurgården. Läs mer om träffen i referatet.

2014 års familjeträff

2014 års träff hölls på Löftadalens Folkhögskola som ligger i Åsa utanför Kungsbacka. Det bjöds på flera intressanta föresläsningar (bl.a. om tips för hur vi kan aktivera och motivera våra barn). Vi fick även besök av två musiker från Passalen som spelade musik med barnen och underhöll oss på lördagkvällen – mycket lyckat. Det var även kul att hälsa välkomna två nya familjer I föresningen. Läs mer om träffen i referatet

2013 års familjeträff

2013 års träff hölls i Turkiet och blev en uppskattad resa med mycket sol och bad. Gemensamt genomfördes bland annat en båttur och en bussresa in till Alanya. Läs mer om träffen i referatet.

2012 års familjeträff

2012 års träff hölls på Wiks Folkhögskola utanför Uppsala,  9-12 augusti. Temats för träffen var beteendeproblem och kommunikation. Årets föreläsare var Jesper Hållén, från Törngårdens Autismcenter. Det blev en väldigt bra föreläsning, som tog upp många intressanta tankar på hur man kan stötta våra barn och hjälpa dem i deras utveckling. Förrutom detta så gjorde vi en uppskattad utflykt till äventyrsbadet i Uppsala där vi hann med både vattengympa, rushbanor och ”ballongrugby”. På lördagskvällen hade vi vår årliga grillkväll, som i år även bjöd på en liten buggkurs för alla oss modiga nybörjare, både barn och föräldrar. Läs mer om träffen i referatet

2011 års familjeträff

Föreningsträffen 2011 hölls på underbara Gotland där vi kamperade på Gotlands Folkhögskola i Hemse. Träffen hölls mellan 4-7 augusti och som vanligt var det många av oss som passade på att semestra i anslutning till träffen. Veckan efter var det Medeltidsveckan som en del passade på att besöka.  Det var som vanligt ett fantastiskt arrangemang med en uppskattad mix av bra föreläsningar, fantastiskt väder, härligt umgänge, god mat, stora raukar, oskattbart erfarenhetsutbyte, bad i 15-gradigt vatten (brrr!!) och som höjdpunkt på helgen den traditionella grillfesten!! Vi tackar arrangörerna och alla deltagare för en kanonhelg!! Läs mer om vad vi gjorde i referatet.

Referat från tidigare år